Richard Rijopleidingen
Logo Richard Rijopleidingen

Rijopleiding In Stappen

Logo Richard Rijopleidingen

Rijopleiding In Stappen

RIS Richard Rijopleidingen

Wat is de Rijopleiding In Stappen?

Met de Rijopleiding In Stappen (RIS) word je stapsgewijs opgeleid voor deelname aan het verkeer. De RIS-methodiek onderscheidt zich van andere lesmethoden. Door het lesprogramma op te delen is het makkelijker te volgen.

De RIS biedt een goede voorbereiding op wat je als automobilist moet kennen, kunnen en willen. De RIS is een instructiemethode die verdeeld is in kleine stukjes met handelingen (worden scripts genoemd) waarbij alle kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn om veilig met een auto door het verkeer te rijden worden behandeld.

Indeling Rijopleiding In Stappen

De RIS is opgebouwd uit 46 scripts verdeeld over 4 modules. Door de scripts in een voor jou logische volgorde aan te leren ontstaat een rijopleiding op maat. Zo leer je alle onderdelen van het autorijden.

Op je instructievorderingenkaart en in je praktijkboek kun je de voortgang van je opleiding stap voor stap volgen. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Huiswerk

Thuis moet je je rijlessen voorbereiden met behulp van het praktijkboek dat je standaard krijgt als je je aanmeldt bij Richard Rijopleidingen en kiest uit één van de RIS-pakketten. Als je dat doet, levert je dat tijdwinst op tijdens de rijlessen en kom je meer aan het echte rijden toe.

Toetsen en examen

Ieder module wordt afgesloten met een toets. De toetsen die bij deze methode worden afgenomen zijn: