Richard Rijopleidingen
Logo Richard Rijopleidingen

CBR Praktijkexamen

Logo Richard Rijopleidingen

CBR Praktijkexamen

Dakbord Richard Rijopleidingen

Reserveringstijd CBR praktijkexamen Leusden

De reserveringstijd tot het eerste praktijkexamen is in Leusden gemiddeld 5 tot 8 weken, de reserveringstijd voor een herexamen is gemiddeld 4 tot 7 weken. De rijschool kan alleen een praktijkexamen voor je aanvragen als jij hiervoor digitaal toestemming hebt gegeven via een machtiging en als je je gezondheidsverklaring hebt ingevuld. Doe dit dus op tijd, direct aan het begin van je rijopleiding.

Ga na of u al een DigiD hebt, u heeft een DigiD om in te loggen op Mijn CBR. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via DigiD.nl. U ontvangt binnen 5 werkdagen een code om uw DigiD te activeren. Onthoudt uw inloggegevens goed.


Dakbord Richard Rijopleidingen

Gezondheidsverklaring

Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet u daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op. Kijk voor meer informatie eens op CBR Gezondheidsverklaring.

Om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR u een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Gezondheidsverklaring. U koopt een Gezondheidsverklaring op Mijn CBR. Via het keuzemenu leest u welke Gezondheidsverklaring op u van toepassing is en welke stappen daar bij horen.

CBR Machtiging

Zodra u klaar bent voor uw rijexamen wilt u natuurlijk zo snel mogelijk het examen afleggen, maar alleen Richard Rijopleidingen kan voor u deze praktijkexamen aanvragen. Hiervoor moet de rijschool natuurlijk wel toestemming van u krijgen. Zo geeft u toestemming door Richard Rijopleidingen te machtigen: