Richard Rijopleidingen
Logo Richard Rijopleidingen

Rijlessen

Logo Richard Rijopleidingen

Rijlessen

Dakbord Richard Rijopleidingen

Iedereen met een rijbewijs heeft het meegemaakt. De eerste rijles. Nu is het jouw beurt!

Het is belangrijk dat je eerste rijles bij onze autorijschool een goede ervaring wordt zodat je er met plezier aan terug kan denken. Wij zullen daarvoor zorgen!

Je kan je natuurlijk direct inschrijven voor een pakket of losse lessen, maar je kunt je rijlessen bij ons ook beginnen met een proefles of intake. Deze zijn geheel vrijblijvend, je verplicht je na het rijden van deze lessen tot niets. Na een intake heb je een goede indicatie van het aantal lessen dat er nodig zijn voor het behalen van je rijbewijs, met de daarbij behorende kosten.

Onze autorijschool biedt de mogelijkheid om lessen van 60, 90 of 120 minuten te volgen. Het is ook mogelijk om meerdere keren in de week te lessen, je kan je eigen tempo kiezen.

Duur en frequentie van de rijles

Rijlessen van 2 uur (blokuren) zijn veelal effectiever dan rijlessen van een uur. Rijlessen die langer dan 2 uur duren zijn voor de meeste leerlingen juist weer minder effectief. Het is na 2 uur moeilijk je concentratie vast te blijven houden en nieuwe informatie op te nemen. We proberen oververmoeidheid tijdens het autorijden te voorkomen.

Volg je rijopleiding zoveel mogelijk overdag en zeker in de spits als dit mogelijk is. In het begin is het niet zo erg, maar hoe verder je vordert in je rijopleiding, hoe belangrijker het wordt dat je complexe verkeerssituaties oefent. Een examinator verwacht dat je ook complexe verkeerssituaties zelfstandig en veilig oplost. Omdat je deze verkeerssituaties in de verkeersdrukte overdag vaker tegenkomt dan in de avonduren, zijn je rijlessen overdag waardevoller omdat je in deze rijlessen meer verkeerssituaties kunt trainen.

Door drukte kan het voorkomen dat we helaas niet aan alle wensen van (toekomstige) leerlingen kunnen voldoen.

Standaard geven wij de lessen op:

* Avonden en zaterdag alleen incidenteel en in overleg.

Dakbord Richard Rijopleidingen

2toDrive

Rijlessen vanaf 16½ jaar

2toDrive bestaat sinds 2011 en is ingevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Sinds de start hebben al veel jongeren vervroegd hun rijbewijs gehaald. Beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat jij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Zo word jij een zelfverzekerdere bestuurder en heb je minder kans op brokken in het verkeer.
(bron: 2toDrive.nl)

Als je meedoet aan 2toDrive, heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je coaches melden zichzelf eerst aan. Zodra al je coaches zich hebben aangemeld kun je daarna zelf de begeleiderspas aanvragen. Op de pas staan de namen van je coaches. De pas zorgt ervoor dat je je rijbewijs kan halen vanaf 17 jaar en samen met je rijbewijs en je coach de weg op mag.

16 jaar
Theorie examen

Je mag nu theorie examen doen.
16½ jaar
Praktijklessen & tussentijdse toets

Je mag nu rijlessen nemen en je tussen­tijdse toets doen.
17 jaar
Praktijkexamen

Je mag nu praktijk­examen doen. Je moet tot je 18e met een coach rijden.
18 jaar
Zelfstandig autorijden

Vanaf je 18e mag je zelf­standig auto­rijden.
2toDrive

Hoe werkt het?

  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie examen
  • Vanaf 16½ jaar mag je praktijklessen volgen en kun je je begeleiderspas aanvragen op 2toDrive.nl
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach(es)
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op

Mag ik met mijn rijbewijs op een scooter, brommer of in een brommobiel rijden?

Kan ik ook pinnen in de auto?

Geven jullie ook een proefles?

Uiteraard is het aantal rijlessen benodigd om op examen niveau te komen afhankelijk van individueel leertempo en vaardigheid.